Machiajul este important pentru fiecare dintre noi si mereu vom cauta acele produse si tehnici care sa ne ascunda imperfectiunile si sa ne scoata in evidenta anumite trasaturi. Conturarea fetei este unul din cele mai puternice instrumente transformationale in lumea machiajului de astazi. Aplicand umbre si semi-umbre, putem sa sculptam anumite trasaturi, sa minimizam aspectul altora si sa adaugam dimensiune fetei.

Machiajul fetei are o regula de baza: “Tot ce vrem sa ascundem – intunecam, tot ce vrem sa scoatem in evidenta – iluminam.”

Pentru realizarea acestei tehnici de conturare avem nevoie de urmatoarele instrumente: buretel de machiaj, pensula plata, pensula in unghi, fond de ten, corector crema in cel putin doua nuante si/sau pudra bronzanta plus illuminator. Cea mai importanta parte a acestui procedeu este estomparea. Nu trebuie sa vedem pe fata linii ascutite, ci trebuie sa avem o trecere lina de la inchis la deschis, o trecere insesizabila.

Countouring-ul se refera la crearea de umbre in anumite zone ale fetei, cu ajutorul unui produs mai inchis decat tenul. Highlighting-ul reprezinta iluminarea unei zone a fetei cu ajutorul unui produs mai deschis cu doua nuante decat tenul. Bronzing-ul este procesul prin care cream aspectul de ten bronzat. Incepe cu aplicarea fondului de ten pentru a oferi o buna baza pentru conturare. Conturarea fetei poate fi realizata cu produse atat cremoase, cat si lichide sau de tip pudra. Aici ramane la preferinta ta. Daca doresti ca machiajul tau sa aiba o acoperire ridicata, dar cu un finish luminos, atunci produsele de conturare de tip crema sunt cea mai buna alegere. Ai grija sa nu aplici prea mult produs si sa nu uiti ca trebuie fixat cu o pudra translucida. Produsele de conturare de tip pudra sunt perfecte pentru machiajele mate, iar daca ai tenul gras cu siguranta va fi cea mai buna alegere pentru tine. Partea cea mai buna la conturare este ca puteti sa combinati produsele. Poti realiza un fel de schita cu un produs crema si sa aplici peste un produs de tip pudra pentru un efect mai dramatic.

Procesul de conturare difera in functie de forma fetei. In cazul in care ai o fata rotunda, aplica o textura mai inchisa pe zonele unde simti nevoia sa “tai” din contur, cum ar fi linia parului, pometii si baza maxilarului. Evidentiaza fruntea, zona de sub ochi, partea superioara a pometilor, centrul barbiei ca sa atragi atentia spre centrul fetei. Daca ai o fata usor patrata, nuanta mai inchisa trebuie aplicata pe tample, pe colturile maxilarului si in special pe barbie. Evidentiaza centrul fruntii, zona de sub ochi, partea superioara a pometilor si varful barbiei, ca sa atragi atentia asupra mijlocului fetei. Pentru fata ovala nu este nevoie de conturare excesiva. Conturarea se face lejer, a tamplelor si obrajilor, iar evidentierea fruntii, barbiei si zonei de sub ochi trebuie sa fie la fel de usoara si translucida. Pentru persoanele nemultumite de forma nasului, doua linii subtiri de o parte si de alta a acestuia vor subtia considerabil din volum, iar o dunga de 2-3 mm pe centru va ajuta si la mascarea diferitelor imperfectiuni.

Aplica un strat de blush colorat in obraji pentru un surplus de prospetime. Poti folosi illuminator din belsug cu particule stralucitoare pentru un machiaj complex si de efect.

Daca ai respectat aceste reguli si ai conturat corespunzator, machiajul fetei va avea un aspect natural si iti va scoate in evidenta cele mai frumoase trasaturi.

Hai pe makehot.ro pentru a achizitiona produsele ce te vor ajuta sa obtii un ten perfect si un look ca din reviste.